Foto: S.Zinaja, Nacional

Rada Borić (Nova ljevica) smatra da je cijela situacija vezana za pandemiju koronavirusne bolesti i potresa gradonačelniku poslužila za “neizvršavanje” proračuna. Ako pogledate kapitalne projekte vezane za zdravlje, zdravstvo i kapitalna ulaganja vezana za socijalnu skrb, vidi se da proračunska sredstva u prvih šest mjeseci tu nisu potrošena ni 20 posto, navela je Borić.

Čelnik Kluba zastupnika lijevog bloka zagrebačke Gradske skupštine Tomislav Tomašević rekao je u petak kako su protiv odluke da se skupštinska sjednica održi online jer će puno toga proći “ispod radara”, a što, kažu, odgovara i gradonačelniku i njegovom partneru HDZ-u.

Tomašević (Zagreb je NAŠ!) je najavio da će cijela oporba tražiti da za vrijeme online Skupštine imaju dvoranu u zgradi u Ćirilometodskoj ulici kako bi svi koji žele fizički biti zajedno, uz epidemiološke mjere, i sudjelovati na sjednici – to mogli i učiniti.

Tomašević je istaknuo da je za predstojeću sjednicu 27. listopada gradskim zastupnicima došlo tisuće stranica materijala i da žele ukazati na ono što je loše, ali i dobro što je Gradska uprava napravila te potaknuti raspravu o tim temama. To je, tvrdi, teško napraviti na online sjednici. Takva situacija, smatra, odgovara vladajućoj većini i gradonačelniku jer će puno toga proći “ispod radara”.

Osvrćući se na izvješće o radu gradonačelnika za prvu polovinu godine, koje je na dnevnom redu sjednice, Tomašević je komentirao da na online sjednici može jedino “slati ljute smajliće” jer je, kaže, “ljut i frustriran kako je Gradska uprava radila”. “Da pobrojim sve negativno u izvješću, trebale bi mi četiri sjednice Skupštine, a ne jedna, kamoli online”, rekao je Tomislav Tomašević. (HINA / HRT / NL).