Nova ljevica, parlamentarna stranka i članica zeleno-lijevog bloka u Hrvatskom saboru poslala je danas iz Zagreba poruku podrške zeleno-lijevom Pokretu pravde iz Banja Luke.

Pokret pravde politička je stranka nastala iz Pravde za Davida, aktivističke inicijative građana Banja Luke i Bosne i Hercegovine kojoj je cilj otkriti istinu i ostvariti pravdu nakon ubojstva banjalučkog tinejdžera Davida Dragičevića.

Pokret pravde predstavio se kao politička organizacija potpuno različita od svih dosadašnjih partija u Republici Srpskoj kao i u Bosni i Hercegovini – najavivši „beskompromisnu borbu sa režimom“ protiv kojeg su ustali.

Nova ljevica s Pokretom pravde dijeli zajedničke vrijednosti i ciljeve – borbu za opće dobro i javni interes te odgovornost u javnim poslovima, za zaštitu javne imovine i okoliša, vladavinu prava, ljudskih i manjinskih prava, za antifašizam, jednakost i solidarnost.

Već gotovo 1000 dana građani Banjaluke i Bosne i Hercegovine protestiraju protiv nekažnjenog ubojstva Davida Dragičevića. U svojoj borbi mogu računati i na podršku Nove ljevice – jer će pravda za sve biti ishod naše zajedničke političke borbe koja ne poznaje državne granice.

PRAVDA ZA DAVIDA, PRAVDA ZA SVE!