Poštovani,

kao predsjednik jednog sindikata bebe, jednogodišnjaka, duboko svjestan niske razine radničkih prava kroz Inu, ali i potlačenosti radničke klase u cjelini (zbog čega smo i osnovani), pozdravljam incijativu za osnivanjem nove političke stranke, koja kroz ime stranke iskazuje jedan od smjerova za koji će se u svom radu zalagati.

Mali je danas broj onih na hrvatskoj političkoj sceni koji kroz svoje političko djelovanje žele doprinijeti socijalnoj jednakosti, iskorijeniti svaki oblik diskriminacije i boriti se za pravo na rad i radnička prava. Suradnja sa sindikatima i utjecaj na, za radnike obezvrjeđujuće zakonodavne okvire, biti će nadam se visoko na listi Vaših prioriteta.

U svoje osobno ime želim Vam dati podršku, te zaželjeti uspješno djelovanje i napredak na konfuznoj političkoj pozornici Republike Hrvatske.

Živjeli!

Predrag Sekulić

Predsjednik Sindikata Nova Solidarnost

 

Ljevica je Europi potrebnija nego ikada prije, u borbi za socijalna prava, ženska prava i prava LGBT zajednica, u borbi protiv rasizma i nacionalizma.

Suočavamo se sa zajedničkim izazovima u Europi, s porastom nejednakosti posvuda. Trebamo se usprotiviti politici mjera štednje, moramo se suprotstaviti nedemokratskim trgovinskim sporazumima poput TTIP-a i CETA-e i moramo poraditi na poboljšanju ekološke održivosti. Vjerujem također da je ljevica iznimno važna u jačanju demokracije i vladavine prava u mnogim našim zemljama.

Zajedničkim naporima možemo promijeniti nacionalne i europske politike, kako bismo osigurali više društvene pravednosti i više jednakosti.

Stoga me veoma veseli stvaranje nove, moderne lijeve stranke u Hrvatskoj. Želim vam toplu dobrodošlicu u našu grupu lijevih stranaka u Europi.

Veselim se zajedničkome radu u godinama koje dolaze!

Malin Björk
Članica Europskog parlamenta
Švedska ljevica
Članica Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova EP
Članica Odbora za građanske slobode, pravosuđe i unutarnje poslove.