Predstavljeno 12 kandidatkinja i kandidata na zajedničkoj listi platforme Možemo!, Nove ljevice i ORaH-a na predstojećim izborima za Europski parlament 

Pod motom ‘Europa može i drukčije! Za Europu jednakih’ u subotu, 30. ožujka,  u prepunom Novinarskom domu koalicija lijevih i zelenih stranaka (Možemo!, Nova ljevica i ORaH) predstavila 12 kandidatkinja i kandidata na zajedničkoj listi koju će ponuditi biračima na predstojećim izborima za Europski parlament s ciljem da osvoje barem jedan mandat.

Listu čine:

 1. Tomislav Tomašević
 2. Rada Borić
 3. Zorislav Antun Petrović
 4. Sandra Benčić
 5. Ana Marija Simić
 6. Dubravko Lepušić
 7. Karmela Romić
 8. Nebojša Zelić
 9. Nadežda Čačinovič
 10. Mladen Sudar
 11. Atana Grbić Martinović
 12. Dragan Markovina

Lista je sastavljena tako da je svaka stranka dala po četvero kandidatkinja i kandidata, uz poštivanje načela rodne ravnopravnosti, s tim da će u Europskom parlamentu svatko odraditi po trećinu mandata.

Glavne poruke predstavljanja koalicijskog programa  su borba za Europu  u kojoj svi zajedno demokratski odlučuju; za Europu koja će preuzeti odgovornost za klimatska pitanja, smanjenje nejednakosti i zaštitu prava radnika; u kojoj je ljudska sigurnost na prvom mjestu; u kojoj se poštuje rodna ravnopravnost i odlučno se bori protiv fašizma i politike mržnje. Naglašavaju i da čvrsta programska podudarnost koalicije garantira konzistentan rad na mijenjanju politika Europske unije.