Okupljanje na Trgu maršala Tita (HNK) u Zagrebu 22.6. s početkom u 20 sati (su)organiziramo pod radnim naslovom „MOGU IZBRISATI IME trgu ALI NE MOGU IZBRISATI SJEĆANJA na antifašističku borbu“. Antifašisti i antifašistkinje će pjevati (INTERNACIONALA na kraju!) i govoriti ispred Hrvatskog narodnog kazališta u slavu partizanskim borcima, inspirirani otporom fašizmu, nacizmu i ustaškim i četničkim kolaboracionistima. Solidarno i zajedno UJEDINJENI U BORBI s ranjivima, tlačenima, zaustavljenima na granicama, odbijenima u bolnicama… solidarno sa manjinama, sa nevidljivim sugrađanima i sugrađankama u pučkim kuhinjama, na kolodvorima … nastupaju razni izvođači, poznati glumci … na koncertu i programu za pamćenje (opširnije na http://www.maz.hr/2018/06/20/dan-antifasisticke-borbe-u-zagrebu/).

U Splitu u petak 22.6. u 11 sati članovi i predstavnici stranaka ljevice (NL, RF, SDP, SRP i Laburisti) okupljaju se na dnu Partizanske ulice (trenutno je to Kneza Višeslava), kako bi se uputili do tvrđave Gripe gdje je bio zatvor za vrijeme fašističke okupacije. Zastave, pjesme i cvijeće pronijet će zajedno članovi stranaka koje gaje sjećanja na slavnu antifašističku prošlost i bore se u sadašnjosti kojoj je antifašizam potrebniji nego ikada. JEDNA je BORBA, nema predaje!

U Rijeci Zbor crvene Rijeke nastupa u subotu 23.6.2018. u 19 sati na Titovom trgu u Rijeci. Povodom Dana antifašističke borbe Samoupravna
interesna zajednica i SABA PGŽ pozivaju Rijeku, Gorski kotar, Primorje i Istru na ujedinjenje u borbi za očuvanje tekovina Narodno-oslobodilačke borbe, Titovih partizana i antifašizma kao temeljne međunarodne slobodarske vrijednosti te da se zajednički suprotstavimo svakom pokušaju afirmacije novih oblika fašizma u našem društvu. Nastupaju Mješoviti pjevački zbor JEKA PRIMORJA i Tržaški partizanski pevski zbor PINKO TOMAŽIČ. Zbor crvene Rijeke dio je programskog pravca Doba moći Projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.