Poštovane i poštovani, drugarice i drugovi
osnovali smo Novu ljevicu!

U Zagrebu je 18. prosinca 2016. u Novinarskom domu održana Osnivačka skupština Nove ljevice uz više od 200 članica i članova, prijatelja i gostiju.

Osnivanjem stranke želimo u prostor politike uvesti odnose suradnje i solidarnosti s građanima i građankama, civilnim inicijativama, sindikatima i političkim strankama s kojima dijelimo svjetonazorske vrijednosti, kao što je to primjerice antifašizam. Zalagat ćemo se za dostojanstven život ljudi koji žive od svoga rada, koji su potplaćeni ili nezaposleni, mladih i umirovljenika, zaštitu ljudskih prava svih građana i građanki i očuvanje javnih dobara.

Jednom riječju, istinsku demokratsku Hrvatsku!

Za predsjednika Nove ljevice – stranke za demokratizaciju društva i održivi razvoj, izabran je Dragan Markovina, za potpredsjednicu Rada Borić, dok su u Izvršni odbor ušli i Želimir Brala, Mirjana Kučer i Nadežda Čačinovič. U etički odbor izabrane su Vesna Teršelič i Nadežda Čačinović, a nadzorni odbor čine Mila Vlajo, Nenad Klapčić i Lejla Topić.

Prva nam je zadaća registrirati stranku i otpočeti rad na širenju i jačanju stranke i njezinih timova kako bismo zajedničkim djelovanjem stranke ostvarivali temeljne ciljeve i program Nove ljevice.

Svi/e zainteresirani/e za sudjelovanje u radu Nove ljevice mogu se potpisivanjem i slanjem pristupnice prijaviti za djelovanje u stranci.

Osnivačku skupštinu popratili su brojni mediji: